۷ ماده غذایی ضد سرطان را بشناسید
یکشنبه 7 شهریور 1400هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی تواند شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهد، ولی ترکیب مناسبی از مواد غذایی گوناگون می تواند این خطر را تا حد زیادی کاهش دهد.
به گزارش مای رشته و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد، ولی ترکیب مناسبی از مواد غذایی گوناگون می تواند این خطر را تا حد زیادی کاهش دهد.
انواع مواد مغذی برای مبارزه با سرطان در دسترس هستند. اما مشکل این است که رژیم های غذایی ما اغلب فاقد مقادیر کافی از این مواد مغذی می باشد، در این مقاله ما به 7 نوع از مواد غذایی که میتوانند در پیشگیری از سرطان به ما کمک کنند پرداخته ایم:
1- سلنیوم :
در مناطقی از جهان که سطح سلنیوم خاک بالا است، مرگ و میر کمتری ناشی از سرطان ریه، سینه، روده بزرگ، تخمدان، گردن رحم، مثانه، لوزالمعده و سرطان مری گزارش شده است. از آنجا که بدن نیاز کمی به این ماده معدنی دارد، انجمن سرطان آمریکا توصیه کرده است که با یک رژیم غذایی سالم و همراه با مقدار زیادی میوه ها و سبزیجات می توان این میزان سلنیوم را بدست آورد. آجیل، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار، گوشت قرمز و مرغ نیز حاوی سلنیوم هستند.
2- امگا 3 :
برخی از تحقیقات نشان می دهد زنانی که دو بار در هفته ماهی های چرب مصرف می کنند کمتر دچار ابتلا به سرطان اِندومتر می شوند. با این حال روغن ماهی فواید دیگری هم دارد از جمله این که منجر به جلوگیری از بیماری های قلبی یا سکته مغزی می شود ضمن اینکه با کاهش خطر ابتلا به افسردگی نیز ارتباط دارد.
3- بتا کاروتن :
این ترکیب نوعی آنتی اکسیدان مرتبط با ویتامین A است که در میوه ها و سبزیجات به رنگ نارنجی وجود دارد. هویج، طالبی، کدو حلوایی، زردآلو و انبه و همجنین سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج و کلم، منابع غنی بتا کاروتن هستند که می توانند موجب کاهش خطر بروزسرطان شوند، با این حال بیش از ۵ هزار واحد بتا کاروتن در روز را نباید دریافت کرد.
4- ویتامین D :
مطالعات نشان داده اند کسانی که سطوح بالای ویتامین D را دریافت می کنند، در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، کلیه، روده، پانکراس، پروستات و سرطان های دیگر هستند. بیش از %۹۰ از این ویتامین با کمک نور خورشید سنتز می شود اما بیش تر مردم به خاطر ترس از ابتلا به سرطان پوست کمتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرند درحالیکه استفاده از کرم های ضد آفتاب استاندارد و رعایت موارد جلوگیری از آفتاب سوختگی، خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهد. دریافت روزانه هزار تا دو هزار واحد ویتامین D در روز از طریق رژیم غذایی یا مکمل های این ویتامین برای جلوگیری از سرطان های یاد شده مفید است.
5- کورکومین :
به عنوان ماده فعال بیولوژیک زردچوبه علاوه بر اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، اثرات ضد سرطانی و ویژگی های ممانعت کننده از ایجاد سرطان را هم داراست.
6- ویتامین های گروه B :
بعضی تحقیقات نشان داده است که ویتامین های گروه B از جمله اسید فولیک یا همان ویتامین B9، می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. در افرادی که اسید فولیک بیشتری دریافت می کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان کبد کمتر است. فولات، برای سلول ها و بافت های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای مبتلایان به سرطان، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.
7- آنتی اکسیدان ها :
این ترکیبات باعث قطع رشد سلول های سرطانی در محیط آزمایشگاهی شده اند. افرادی که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند چای سبز می نوشند و از سیگار اجتناب می کنند کمتر در معرض خطر سرطان مری هستند.
انتهای پیام/
نظراتــ کاربرانــ