افزایش دانشگاه های پذیرنده کارشناسی به پزشکی
پنجشنبه 18 دی 1399معاونت آموزشی وزارت بهداشت به دنبال تقویت بسترهای مناسب آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی از افزایش دانشگاه های پذیرنده و جذب 20% دانشجویان پزشکی از کارشناسی از سال تحصیلی 1401-1400 خبر داد.
آزمون کارشناسی به پزشکی چند سالی است که توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می گردد. این آزمون فرصتی را برای جذب علاقه مندان به این رشته فراهم می سازد که به هر دلیلی امکان ورود به آن را از طریق آزمون سراسری بدست نیاورده اند. البته، اخیرا مسئولان آموزشی وزارت بهداشت بصورت ویژه تری به این آزمون پرداخته اند و تصمیم به ایجاد یک سری از تغییرات در نحوه پذیرش دانشجو برای این رشته گرفته اند.
طبق آخرین اخبار اعلام شده، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تقویت زیرساختهای آموزش مجازی دانشگاه، از اعلام آمادگی برای اجرای طرح پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی در این دانشگاه خبر داد. همچنین معاونت آموزشی وزارت بهداشت تصمیم گرفته است که برگزاری آزمون کارشناسی به پزشکی را در سایر استان ها بویژه در شهرهای بزرگ نیز اجرا کند. لذا به احتمال زیاد ثبت نام آزمون کارشناسی به پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تبریز، مشهد و شیراز نیز صورت می گیرد.
معاونت آموزشی وزارت بهداشت به دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر دانشگاه هایی که پذیرش بالایی در رشته پزشکی دارند دستورالعمل و اطلاعیه ای صادر کرده است و متذکر شده که متولیان آموزشی این مراکز می توانند از سال 99 درخواست پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس را به معاونت آموزشی وزارت بهداشت بدهند. البته شرط اعطای مجوز به این دانشگاه های علوم پزشکی دارا بودن حداقل شرایط همچون پذیرش بالای رشته پزشکی در مهر هر سال می باشد.
دکتر محمدمهدی صدوقی با اشاره به برخی از برنامههای جدید جهت ارتقای کیفیت آموزش از آمادگی دانشگاه برای اجرای طرح پذیرش دانشجوی پزشکی از دوره کارشناسی خبر داد و گفت: آمادگی دانشگاه برای اجرای این طرح به صورت رسمی به وزارت بهداشت اعلام شده و لذا از سال آینده 20 درصد از دانشجویان پزشکی دانشگاه از شیوه پذیرش دانشجو از مقطع لیسانس در دانشگاه پذیرفته میشود.
البته شرایط ورود به دوره پزشکی از مقطع کارشناسی به مانند گذشته است و افرادیکه واجد این شرایط هستند امکان شرکت در این آزمون را دارند. شرایط ورود به دوره پزشکی از کارشناسی به قرار زیر است:
1- فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته یکی از رشته های گروه های آزمایشی علوم تجربی و علوم ریاضی و فنی باشند.
2- حداکثر سن در زمان ثبت نام آزمون ۲۵ سال تمام باشد.
تبصره: مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن اضافه می شود.
3- دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از نظر نظام وظیفه (در مورد آقایان).
تبصره: کسانی که خدمت نظام وظیفه آنان حداکثر تا قبل از شروع نیمسال اول سال تحصیلی به اتمام برسد می توانند به صورت مشروط در آزمون شرکت کنند. بدیهی است در صورتی که پذیرفته شدگان در آزمون تا زمان ثبت نام کارت پایان خدمت دریافت نکرده باشند، قبولی آنان کان لم یکن تلقی خواهد شد.
4- دانش آموختگان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری عمومی و تخصصی (PhD) از دانشگاه های سراسری و آزاد و غیره حق شرکت در آزمون را ندارند.
5- دارا بودن مدرک زبان انگلیسی مورد تایید وزارت بهداشت نظیر MHLE، MSRT، TOEFL، IELTS و TOLIMO.
6- معدل کل دیپلم ۱۸ و بالاتر باشد.
7- معدل مقطع کارشناسی ۱۶ و بالاتر باشد.
تبصره: دانشجویان مشمول آیین نامه استعدادهای درخشان در رشته های مورد پذیرش و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی از بند ۷ و ۸ شرایط ورود به دوره معاف می باشند.
دانشجویان موضوع آیین نامه فوق عبارتند از:
الف) دارندگان مدال طلا، نقره و برنز کشوری از المپیادهای علمی دانش آموزی (با معرفی وزارت آموزش و پرورش).
ب) برگزیدگان حائز رتبه های اول تا سوم نهایی جشنواره رازی، جشنواره های خوارزمی (در زمینه علوم پزشکی) با معرفی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و گروه غیر پزشکی با معرفی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
ج) مالکان ابداع یا اختراع ثبت شده با تائید معاونت تحقیقات و فن آوری وزارتخانه های مربوطه.
د) دانشجویان نمونه کشوری گروه پزشکی با معرفی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و رشته های غیر پزشکی با معرفی وزارت علوم تحقیقات و فناوری.
ه) دانشجویان پژوهشگر برجسته به تایید شورای پژوهشی دانشگاه و براساس دستورالعملی که از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت تدوین و به دانشگاه ها اعلام گردیده است.
و) برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی با تایید مرکز رشد استعداهای درخشان و معاونت های آموزشی دانشگاه ها.
انتهای پیام/
نظراتــ کاربرانــ