بررسی مهم ترین علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا

دوشنبه 19 آبان 1399

فصول پاییز و زمستان امسال علاوه بر شدت گیری سرماخوردگی و آنفولانزا با شیوع ادامه دار کرونا نیز همراه است. با شناخت مهم ترین ویژگی ها و علائم هر یک از این بیماری ها می توان در مسیر ممانعت از ابتلا، شناسایی و بهبود سریع تر آنها گام برداشت.

بررسی مهم ترین علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا

یکی از موارد رایجی که در فصول سرد سال دیده می‌شود، افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا است. متاسفانه، در پاییز و زمستان امسال علاوه بر این دو بیماری، با همه گیری کرونا نیز مواجه هستیم. با توجه به اینکه بیماری ناشی از کووید-۱۹ به سرعت جهان را درنوردیده و افراد زیادی را نیز به کام مرگ کشانده، در این مقاله به بررسی علائم اساسی این سه بیماری خواهیم پرداخت تا در صورت رویارویی با علائم آنها سریعا قرنطینه، مراجعه به پزشک و روند درمان را آغاز کنیم.


 نشانه‌ها و علائم شایع کرونا به شرح زیر است:
•    سرفه خشک (می‌تواند بسیار شدید باشد)
•    تب
•    سخت شدن تنفس (در موارد شدید)


نشانه‌های رایج آنفولانزا به شرح زیر است:
•    سرفه خشک
•    تب
•    بدن درد
•    سردرد
•    کوفتگی بدن


علائم شایع سرماخوردگی که شباهت‌ هایی به آنفولانزا و کووید 19 دارد نیز شامل:
•    سرفه خشک یا چرکی
•    عطسه
•    بدن درد
•    گلودرد
•    گرفتگی یا آبریزش بینی
•    چشمان اشک آلود


سرماخوردگی
در صورتی که بیماری شما تنها یک سرماخوردگی ساده باشد، علائم موجود تمایل دارند تا در مجاری تنفسی بالایی بدن بمانند؛ با توجه به این موضوع، معمولا افراد در صورت ابتلا به سرماخوردگی به گرفتگی بینی، عطسه یا گلودرد دچار می‌شوند. 
 ویروس های مختلفی وجود دارند که باعث ابتلای افراد به سرماخوردگی می‌شوند؛ بیشتر این ویروس‌ها از خانواده راینو ویروس‌ها (ویروس‌های سرماخوردگی انسانی) هستند. در بعضی موارد، ویروس سرماخوردگی می‌تواند یک نوع ویروس کرونا باشد، اما خوشبختانه ویروس ایجاد کننده بیماری کوید-19 نیست. بیشتر سرماخوردگی‌ها، پس از گذشت یک هفته و حتی بدون نیاز به درمان، از بین خواهند رفت، اما شما می‌توانید برای بهبود سریع‌تر، در این دوره از روش‌های درمان خانگی استفاده نمایید.


تفاوت کووید-19 با آنفولانزا
آنفولانزا و کووید-19، هر دو از بیماری‌های تنفسی مسری به حساب می‌آیند که توسط ویروس های متفاوتی ایجاد می‌شوند. با وجود شباهتی که در علائم این دو بیماری وجود دارد اما بین آنها تفاوت‌های کلیدی و مهمی نیز وجود دارد.
از مهم ترین تفاوت های بین این دو بیماری، بالا بودن شدت سرفه ها در بیماران کرونایی است ضمن اینکه حالت خفگی نیز در این افراد ایجاد می گردد. همچنین تغییر یا از بین رفتن حس بویایی و چشایی نیز در اکثر بیماران مبتلا به کووید-19 رخ می دهد.
علائم مربوط به هر دو معمولا یک روز پس از ورود ویروس ظاهر می شود اما شدت گیری این علائم در افراد مبتلا به آنفولانزا حدود 4 تا 5 روز و در افراد کرونایی 2 تا 14 روز زمان می برد. 
بیش ترین قدرت انتقال بیماری آنفولانزا نیز در 3 تا 4 روز اول آن است، اما فرد می تواند تا حدود 7 روز نیز ناقل باشد. اما در افراد کرونایی شخص تا 10 روز پس از رفتن علائم اولیه نیز ناقل بیماری است. 
هردو بیماری می‌توانند از شخصی به شخصی دیگر از طریق ارتباط نزدیک ( تا فاصله حدود 2 متر) منتقل شوند. هر دو بیماری از طریق ذراتی که هنگام عطسه، سرفه یا صحبت کردن از دهان بیمار خارج می‌شوند به شخص دیگر انتقال می‌یابند؛ این ذرات وارد دهان یا بینی فرد سالم شده و همراه با تنفس به شش‌های او منتقل می‌گردد. همچنین این احتمال وجود دارد که شخص از طریق تماس دست با دست یا سطح آلوده به ویروس و سپس لمس کردن دهان، بینی یا چشم خود به این بیماری‌ها مبتلا گردد. هردو بیماری، می‌توانند پیش از ظهور علائم در بدن بیمار به شخصی دیگر منتقل شوند. 
شدت شیوع این دو بیماری نیز با یکدیگر تفاوت دارد. قدرت انتقال بیماری کووید-19  نسبت به آنفولانزا بالاتر بوده و می‌تواند به راحتی در میان جمعیت زیادی از افراد نفوذ کرده و تعداد بالایی را مبتلا کند. 
باتوجه به معرفی علائم و ویژگی‌های سرماخوردگی، آنفولانزا و کووید-19 در این مطلب و همچنین با در نظر گرفتن شیوع سریع بیماری کووید-19، در صورت داشتن علائم یا مشکوک شدن به ابتلا به این بیماری می‌توانید برای اطمینان، از آزمایش‌ها و تست‌های تشخیصی استفاده نمایید. البته، در حالی که هنوز مطالعات روی بیماری کووید-19 همچنان ادامه داشته و روش درمان یا پیشگیری تایید شده‌ای در مورد آن وجود ندارد، بهترین کار ممکن دوری از مجاورت با ویروس (با حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و…) است.

انتهای پیام/

به اشتراک گذاری

نظراتــ کاربرانــ