بیوشیمی در آزمون های ارشد و دکتری (بخش سوم؛ روش های بیوشیمیایی)

جمعه 12 اسفند 1401

در این مقاله به تحلیل سوالات روش های بیوشیمیایی در کنکورهای ارشد و دکتری و نحوه مطالعه این بخش برای این آزمون ها خواهیم پرداخت.

بیوشیمی در آزمون های ارشد و دکتری (بخش سوم؛ روش های بیوشیمیایی)

سلام دوستان عزیز. امیدوارم نکات ذکر شده در مقاله های بخش ساختار و تخصصی را اجراء کرده باشید. نکات ذکر شده در این مقالات بر مبنای بررسی بیش از 20 سال کنکورهای ارشد و دکتری است. پس اگر از داوطلبین این کنکورها هستید دقیقا این نکات را اجراء کنید. اجراء مطالب ذکر شده در مقالات بیوشیمی در آزمون های ارشد و دکتری همان چیزی است که شما را به یک نمره فوق العاده از این درس می رساند.

در این مقاله به تحلیل بخش روش های بیوشیمیایی می پردازیم. مطابق با مقالات قبلی به صورت پرسش و پاسخ پیش می رویم.

1- چه تعداد سوال از روش های بیوشیمیایی در آزمون های ارشد و دکتری داریم؟

مبنای ما برای پاسخگویی به این سوال، آزمون های ارشد علوم آزمایشگاهی 1 و 2 و دکتری بیوشیمی بالینی است.

یک خبر خوب برای داوطلبین ارشد این است که در 5 سال اخیر تنها یک سوال از روش های بیوشیمیایی در آزمون های ارشد داشته ایم. این سوال از مبحث کروماتوگرافی بوده است.

اما در آزمون دکتری سوالات متعددی از این بخش داشته ایم. در ادامه به بررسی دقیق آن خواهیم پرداخت.

سال فوتومتری کروماتوگرافی الکتروفورز ایمونوشیمی کریستالوگرافی رزونانس مغناطیسی هسته
00-01 3 3 2 - 1 1
99-00 2 4 1 1 - -
98-99 3 3 2 - - -

2- برنامه ریزی ما برای این بخش چطور باشد؟

اگر از داوطلبین آزمون های ارشد هستید نیازی به مطالعه این بخش نیست. پس اگر نا به الان این بخش را مطالعه نکرده اید و از این بابت نگرانید، نگرانی خود را کنار بگذارید چون چیزی را از دست نداده اید.

اگر از داوطلبین دکتری هستید مطالعه این بخش را به ماه های آخر مطالعاتی خود موکول کنید. در واقع ابتدا تکلیف بخش های متابولیسم، تخصصی و ساختار را مشخص کنید. چراکه تسلط شما بر این سه بخش موید یک نمره بالا برای شما خواهد بود. پس از تسلط بر این سه بخش به سراغ مباحث روش ها بروید. درواقع شما مطالعه بخش روش ها را از 2 ماه مانده به کنکور شروع کنید. ضمنا فوتومتری، الکتروفورز و کروماتوگرافی را در اولویت مطالعه خود قرار دهید، زیرا همه ساله از آنها در آزمون دکتری سوال داشته ایم.

سخن آخر

آشنایی با روش های بیوشیمیایی برای هر دانشجویی در زمینه علوم زیستی ضروری است. چرا که در اجراء هر چه بهتر کارهای آزمایشگاهی بسیار کمک کننده خواهند بود. اما نگاه ما در مجموعه مقالات بیوشیمی در آزمون های ارشد و دکتری از جنبه کنکور است. اگر نگاه کنکوری به بخش روش های بیوشیمیایی داشته باشیم، مطالعه این بخش برای داوطلبین ارشد نیازی نیست. داوطلبین دکتری هم پس از اتمام بخش های ساختار، متابولیسم و تخصصی و اطمینان از تسلط بر این بخش ها به سراغ روش های بیوشیمیایی بروند.

 

انتهای پیام/

به اشتراک گذاری

نظراتــ کاربرانــ