واقعیت های پیش روی قبول شدگان و نشدگان آزمون های ارشد و دکتری
پنجشنبه 10 شهریور 1401در این مقاله واقعیت های پیش روی قبول شدگان و نشدگان آزمون های تحصیلات تکمیلی را بررسی می کنیم. واقعیت هایی که چراغ راهی در مسیر رسیدن به خواسته هایمان است.
با اعلام نتایج آزمون های ارشد و دکتری وزارت علوم، تکلیف بخش زیادی از پذیرفته شدگان سال جاری نیز مشخص شد. حال آنکه نتایج آزمون های وزارت بهداشت هم بزودی اعلام می شود و پرونده امتحانات دوره تحصیلات تکمیلی بسته خواهد شد. قطعا افراد پذیرفته شده دوران بسیار خوشی را سپری می کنند. در طرف مقابل افرادی هستند که به هر دلیلی پذیرفته نشدند. در این مقاله به واقعیت های پیش روی این دو طیف از داوطلبین خواهیم پرداخت. واقعیت هایی که به آنها باید توجه ویژه ای داشت تا مسیر رسیدن به آرزوهایمان با کمترین مشکل طی شود.
1- پذیرفته شدگان آزمون ها و واقعیت های پیش رویشان
درصد کمی از داوطلبین آزمون ها، جواز حضور در دوره های ارشد و دکتری را بدست آوردند. اگرچه این موضوع برای هر کس بسیار مسرت بخش است اما واقعیت امر این است که تا به اینجا تنها یک جا به جایی مقطع صورت پذیرفته. شما در مسیری چند ساله قرار خواهید گرفت که پس از طی آن به مدرکی با درجه تحصیلی بالاتر می رسید. آنچه که واضح است، حرکت جهان به سوی تخصصی شدن است. پس برنده واقعی کسی است که در موضوعی تخصص و حرفی برای گفتن داشته باشد. لذا، پذیرش در مقطع ارشد و دکتری، تازه شروع داستان زندگی علمی شماست. از امروز شما باید حوزه ویژه ای را در رشته مورد علاقه تان تعیین کنید. به شدت در این حوزه مطالعه داشته باشید و در طرح ها و پایان نامه خود روی آن کار کنید. روزی که شما در این حوزه متخصص شوید، آن وقت دیگران به شما بها خواهند داد، مزد زحماتتان را خواهید گرفت و ارزش وقت و زمانی که گذاشتید را به خوبی درک خواهید کرد. اما اگر زمان بگذرد و شما بدون رسیدن به تخصصی و صرفا با دریافت یک مدرک فارغ التحصیل شوید، یک بازنده خواهید بود. پس از امروز در مورد تخصصی که در آینده با آن می خواهید زندگی کنید به خوبی فکر کنید.
2- پذیرفته نشدگان آزمون ها و واقعیت های پیش رویشان
دسته زیادی از افراد، شانس حضور در مقاطع ارشد و دکتری را پیدا نکردند. تحت این شرایط موضوعات مختلفی به ذهن شما خطور می کند. از شور و هیجان بسیار برای پذیرفته شدن در آزمون سال بعد گرفته تا مهاجرت به خارج از کشور یا حتی تغییر رشته و گرایش. اما واقعیت امر این است که شما باید علل عدم موفقیتتان را بیابید. در غیر اینصورت تکرار اتفاق سال جاری، بسیار محتمل است.
برای این امر هر چه سریعتر دفتر یادداشتی را تهیه کنید و هر آنچه که در مسیر موفقیتتان خلل ایجاد می کند را در آن بنویسید. از هیچ یک از جزئیات عبور نکنید و همه موارد را در آن یادداشت کنید. لازم هست هر روز دفترچه خود را مرور کنید و اگر احیانا با مورد جدیدی روبرو شدید آن را هم اضافه کنید. شما با یادداشت این نقطه ضعف ها و مرور پیوسته اشان در مسیر رسیدن به هدف نهایی تان گام بر می دارید. در واقع، زندگی روایتی است که ما در نوشتن آن نقش اساسی را داریم. باید بدانیم که نقاط ضعفمان هرگز ما را رها نخواهند کرد و اگر با آنها به طور زیر بنایی برخورد نشود باید منتظر شکست های بعدی باشیم. نگاشتن این نقاط ضعف و مرور روزانه آنها ما را کمک می کند تا هرگز در دام آنها نیفتیم و قطعا در این شرایط، موفقیت در انتظار ما خواهد بود.
انتهای پیام/
نظراتــ کاربرانــ