آشنایی با ایستگاه های آزمون مصاحبه دکتری بهداشت

پنجشنبه 13 مرداد 1401

همزمان با اعلام نتایج مرحله اول آزمون دکتری وزارت بهداشت سال 1402-1401 و تعیین افراد راه یافته به مرحله دوم (مصاحبه)، قصد داریم تا به بررسی دقیق آزمون مصاحبه بپردازیم.

آشنایی با ایستگاه های آزمون مصاحبه دکتری بهداشت

در روز آزمون مصاحبه وزارت بهداشت شما با شش ایستگاه یا شش مرحله روبرو خواهید شد. در هر ایستگاه معمولا سه استاد حضور دارند که به عنوان داور هستند. مدت زمان حضور در هر ایستگاه در حدود 3 تا 5 دقیقه می باشد. لذا افرادی در این آزمون پیروز خواهند بود که در این مدت کوتاه به خوبی توانایی های خود را ارائه دهند. در ادامه هر کدام از این شش ایستگاه را بررسی خواهیم کرد.

ایستگاه اول: پایان نامه، طرح ها و مقالات

در این ایستگاه شما باید کلیاتی از پایان نامه خود را ارائه دهید. سه داور حاضر از پایان نامه شما سوالاتی خواهند پرسید. عمده سوالات از هدف اصلی کار شما خواهد بود و اینکه پایان نامه شما چه کاربرد اساسی را خواهد داشت. تکنیک ها و آنالیزهای آماری شما مورد سوال قرار خواهد گرفت که چرا از این تکنیک ها و آنالیزها استفاده کردید. و اگر بخواهید جایگزینی برای آنها بیاورید از چه مواردی استفاده خواهید کرد. در این ایستگاه به مقالات شما خصوصا مقاله مستخرج از پایان نامه شما نمره داده خواهد شد. به طور کلی افرادی از این ایستگاه بالاترین نمره را کسب خواهند کرد که واجد پایان نامه ای با کیفیت و مقالات متعدد مستخرج از آن باشند.

ایستگاه دوم: جستجوی علمی

در این ایستگاه توانایی های شما در شناخت پایگاه های مختلف نظیر Scopus، PubMed، Web of Scienceو ...، و قابلیت شما در جستجوی مقالات علمی در این پایگاه ها مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. لازم است تا دوستانی که دعوت به مصاحبه شده اند لیست کاملی از این پایگاه ها تهیه کنند و تا مدت زمان باقیمانده تا مصاحبه به شناخت دقیقی نسبت به محیط کاربری آنها برسند. در غیر اینصورت ممکن است در مدت زمان کوتاه این ایستگاه نتوانند که به سوال مربوطه پاسخ دهند.

ایستگاه سوم: توانایی در تدریس و قدرت بیان

در این ایستگاه شما از یک گوی باید برگه ای را انتخاب کنید. روی این برگه عنوان یک موضوع مرتبط با رشته شما آورده شده است. براساس این موضوع شما باید تدریس خود را شروع کنید. کیفیت شروع شما، قدرت بیان و چگونگی به اتمام رساندن موضوع مواردی هستند که در کسب بالاترین نمره به شما کمک می کنند. لذا لازم است مروری سریع بر مطالب درسی مرتبط با رشته خود داشته باشید و از همین حالا بر روی نحوه شروع و خاتمه تدریس خود تمرین داشته باشید.

ایستگاه چهارم: تکنیک های پژوهشی و آزمایشگاهی

این ایستگاه یکی از مراحل چالشی آزمون است که شما با آن روبرو می شوید. چون لازم است به تمامی تکنیک های پژوهشی و آزمایشگاهی مرتبط با رشته خود آشنا باشید. هر چند که ممکن است شما با تعداد کمی از این تکنیک ها کار کرده باشید. مثلا در دوره کارشناسی ارشد خود با تکنیکی مانند PCRکار کرده باشید اما در جلسه مصاحبه با سوالی نظیر چگونگی تولید آپتامر روبرو شوید. یا اینکه شما تنها با نحوه کار اتوآنالایزر آشنا باشید اما از شما در رابطه با چگونگی کنترل کیفی این دستگاه سوال شود. بنابراین لازم است تا هر چه سریعتر لیستی از تمامی تکنیک های مرتبط با رشته خود تهیه کنید و با کمک بهترین استاد یعنی اینترنت به تسلط کامل نسبت به آنها دست یابید.

ایستگاه پنجم: زبان انگلیسی

در این ایستگاه شما فقط باید به زبان انگلیسی صحبت کنید. ابتدا باید خودتان را برای داورها معرفی کنید. سپس با یکی از چند سوالی که در ادامه بررسی خواهیم کرد روبرو خواهید شد. یا متنی به شما داده خواهد شد که باید بخوانید و خلاصه آنرا به زبان انگلیسی توضیح دهید. یا اینکه به شما کلید واژه ای را می گویند مثلا چرخه اوره و شما باید آنرا در مدتی کوتاه وصف کنید. و یا اینکه از شما در رابطه با موضوعی خاص، خواسته می شود تا یک متن چند خطی به زبان انگلیسی بنویسید. پس از همین حالا به مرور دانش خود در رابطه با زبان انگلیسی بپردازید.

ایستگاه ششم: بررسی نهایی رزومه

در این ایستگاه یکبار دیگر تمام رزومه شما بررسی می شود. اگر چه پیش از آغاز مصاحبه شما باید رزومه خود را در سایت آپلود کنید اما در این ایستگاه مجدد همه چیز بازرسی می شود تا چیزی از قلم نیوفتد. لذا لازم است تا رزومه خود را به صورت کامل و در غالب یک مجموعه شکیل درآورید تا در روز امتحان آن را به داوران این ایستگاه تحویل دهید.

انتهای پیام/

به اشتراک گذاری

نظراتــ کاربرانــ